Categorieën
Publicatie Gemeente Utrecht

Raadsinformatiebijeenkomst

  • Aanpak Wervengebied Datum: 16 juni 2020 Tijd: 19.30 – 22.30 uur

Beleidsveld: Openbare Ruimte/ wethouder Diepeveen
Werkvorm: Digitale bijeenkomst tussen raadsleden en belanghebbenden.


Agenderenden: Gertjan te Hoonte (VVD), Tessa Sturkenboom (S&S), fractie PVV, Erwin Viginia (GL), Susanne Schilderman (D66), Bulent Isik (PvdA), Sander van Waveren (CDA), Jan Wijmenga (CU), (Anne Sasbrink (PvdD), Tim Schipper (SP)

Motivering agendering:
Op 28 april 2020 is het Raadsvoorstel “Plan van Aanpak programma Wervengebied” naar de raad gestuurd. Dit betreft een raadsvoorstel in het dossier over Wal -en Kluismuren. Het plan vormt de uitwerking van het onderzoek naar de aanpak van de Wal -en Kluismuren waar de raad eerder een technische raadsinformatiebijeenkomst en een commissie over heeft gehouden. Nu het plan er ligt willen de fracties van VVD, Student & Starter, PVV, GL, D66, PvdA, CDA, CU, PvdD en SP graag een nadere toelichting en wil zij het gesprek aangaan met de stad, in het bijzonder de bewoners en eigenaren in het wervengebied, over de consequenties die het plan voor hen heeft. Op basis hiervan willen de raadsleden de opvolgende commissiebehandeling plannen. De raadsleden wensen ook andere verwante brieven in deze RIB te betrekken, zoals de raadsbief ‘Aslast gemeentelijke voertuigen binnenstad’ en het dossier Wal -en Kluismuren zoals dat eerder is opgesteld.

Omdat de raadsinformatiebijeenkomsten digitaal vorm worden gegeven en om zoveel mogelijk ruimte te bieden aan deelnemers wordt de bijeenkomst in een aantal (opeenvolgende) digitale sessies ingedeeld, meepraters krijgen van tevoren te horen in welke sessie zij zitten:
1. Gesprek met de ambtenaren, ruimte voor het kunnen stellen van vragen door de raadsleden over de aanpak en bekostiging.
– De raadsleden leveren vooraf specifieke vragen aan. Op basis daarvan kunnen vooraf enkele verduidelijkende sheets gepresenteerd worden
– De raadsleden nodigen voor dit blok mogelijk ook andere overheidspartijen uit, zoals het hoogheemraadschap.
2. Ruimte voor meepraten door bewoners en/of eigenaren van wervenkelders en andere gebouwen in grachten gebied, die direct geraakt worden door het plan van aanpak.
– Meepraters krijgen ruimte voor een korte inbreng waarna raadsleden vragen kunnen stellen.
3. Ruimte voor overige insprekers uit de stad, zoals belangenverenigingen in de binnenstad van zowel bewoners als ondernemers.
– Raadsleden verzoeken om de informatie die al ingebracht is in kader van andere trajecten, zoals de omgevingsvisie binnenstad, vooraf met hen te delen. Zij zullen hiervoor zover mogelijk ook vooraf kennis van nemen, zodat de focus kan liggen op wat specifieke onderdelen van het plan van aanpak.
– Meepraters krijgen ruimte voor een korte inbreng waarna raadsleden vragen kunnen stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *