Categorieën
Nieuwsberichten

DUIC: Herstel walmuur Oudegracht tussen Jansbrug en Bakkerbrug begint in januari

De gemeente Utrecht begint volgende maand met het herstellen van het laatste stukje walmuur aan de westzijde langs de Oudegracht, tussen de Jansbrug en de Bakkerbrug. De werkzaamheden duren twaalf weken en moeten in april 2022 klaar zijn.

Een groot deel van de walmuur langs de Oudegracht tussen huisnummers 107 en 131 is vervangen tussen 2018 en 2020. Omdat toen bleek dat een van de werfkelders gebreken vertoonde, is de laatste 15 meter van de walmuur niet vervangen.

De gemeente en de eigenaar van de kelder hebben afgelopen jaar afspraken gemaakt over het herstel van de kelder en de walmuur. Daaruit is een aangepaste werkwijze gekomen, die de kans op schade aan de kelder heel klein maakt.

Januari

Medio januari wordt begonnen met het herstel van de laatste 15 meter walmuur. Eerst wordt de voorkant van de walmuur verwijderd en daarna worden de betonnen muren en de fundering aangebracht. Tot slot wordt het metselwerk van de walmuur afgemaakt. Met de aangepaste werkwijze die nu is gekozen, hoeft geen grondwater te worden weggepompt.

Als de werkzaamheden aan de walmuur klaar zijn, kan het straatwerk weer worden hersteld. De gemeente denkt dat de werkzaamheden zo’n twaalf weken duren, wat zou betekenen dat alles voor de zomer klaar is.

Overlast

De werkzaamheden zijn op werkdagen van 7.00 tot 16.00 uur, met soms een uitloop tot uiterlijk 19.00 uur. Het werk kan geluidsoverlast voor omwonenden veroorzaken, maar de gemeente probeert die naar eigen zeggen zoveel mogelijk te beperken.

Op straatniveau zijn er geen gevolgen voor de bereikbaarheid; de panden aan de werf blijven bereikbaar via de werftrappen. Ook afvalinzameling en bevoorrading via het water blijven gewoon mogelijk.

Lees het volledige Nieuwsbericht gepubliceerd door:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *